Je bevindt je hier:  home  > over deze school

Over deze school

Hallo! Leuk dat je een kijkje komt nemen op deze Broekland website. Hier kun je lezen wat onze school allemaal te bieden heeft. Wij hopen dat jij ook bij ons op de bank komt zitten!

Mavo of havo?
Op Broekland kun je mavo plus volgen. Hiermee kun je later doorstromen naar mbo of havo. Als je niet zeker weet of je naar de havo kunt hebben wij de juiste oplossing voor jou.
Op Broekland werken wij namelijk met brugklassen voor de opstroom naar havo.
De ’Plus’ in mavo plus betekent dat je een extra vak krijgt. Naast bijvoorbeeld wiskunde, Nederlands en aardrijkskunde krijg je ook les in technologie. Hierdoor is het makkelijker voor je om een goede keuze te maken, waardoor je meer kans
maakt om je diploma te halen.
In het vierde leerjaar is er een extra opstroomklas Havo. Deze is bedoeld om jou makkelijker te laten doorstromen naar havo.
Dus wat je ook kiest, je voelt je thuis op Broekland.
 
Modern gebouw
Sinds 2007 hebben we een mooi, nieuw gebouw dat voorzien is van de nieuwste ontwikkelingen op ict-gebied. We hebben verschillende computerlokalen. Daarnaast is er een talenplein waar je met je klas of zelfstandig op de computer kunt werken.   In bijna alle lokalen werken we met smartboards en beamers.
Bijzonder is dat in ons gebouw ook de stadsbibliotheek van Brunssum is gevestigd. Wel zo handig, want al onze leerlingen worden gratis lid. Ze kunnen via de school, binnendoor, de bibliotheek inlopen.
 
Leuke activiteiten
Naast ’gewone’ vakken, besteden we op Broekland veel aandacht aan kunst- en cultuur met allerlei leuke activiteiten. Je krijgt vakken als muziek, dans, drama, tekenen en handvaardigheid. Hiervoor hebben wij mooie vaklokalen en een spectaculaire muziek- en dansruimte.
 
Klein, veilig, prettig
Broekland is een kleine school. We hebben ongeveer 550 leerlingen en 60 personeelsleden. Iedereen kent iedereen en dat is heel fijn. Je voelt je daardoor snel thuis op onze school. Dat is best belangrijk, want de school moet natuurlijk een prettige en veilige plek voor je zijn. Een prettige en veilige plek die het makkelijker en fijner maakt om hier je diploma te halen en dat is natuurlijk wel de bedoeling.
Neem contact op